Veiligheid Antivirus


Je bent verplicht om zorg te dragen voor een goede antivirusbescherming als je het Lentiz-gasten wifi-netwerk gebruikt. Zorg ervoor dat de software op je device up to date is.

Windows devices

Antivirus

Windows devices zijn gevoelig voor virussen. Windows Defender antivirus zit standaard in Windows, maar biedt niet voldoende beveiliging. Bij een nieuw Windows device wordt vaak een extra antivirus-app meegeleverd. Dit zijn altijd betaalde programma’s zoals: Norton, McAffee of Norman. Als je deze programma’s prettig vindt, kun je ervoor kiezen jaarlijks een nieuwe licentie aan te schaffen. Je kunt ook heel goed voor een gratis antivirus-app kiezen. Sterke alternatieven zijn:

Firewall

Een firewall maakt je verbindingen met internet en andere netwerken een stuk veiliger. Je kunt ervoor kiezen een andere firewall te installeren dan de standaard Windows firewall. De Windows firewall controleert bijvoorbeeld alleen inkomend verkeer. Sterkere alternatieven zijn:

Android en Apple Ipad & Iphone devices

Android en Apple Ipad & Iphone lopen een veel kleiner risico, maar kunnen ook besmet raken. Het risico wordt veel groter als je de Ipad of Iphone jailbreakt. Installeer nooit klakkeloos apps!

Op het Android device kun je ervoor kiezen om een extra gratis antivirus-app te installeren. Enkele goede opties zijn:

 Apple Mac device

De Apple Macbok en IMac zijn redelijk beschermd tegen virussen. Zorg er wel voor dat je de software up to date houdt. Het is aan te raden een apart antivirus programma te installeren met of zonder firewall. Goede opties zijn:

Google Chromebook device

Deze heeft geen extra bescherming nodig.